Alpacawandelingen zijn helaas momenteel NIET mogelijk door ziekte van één van onze alpaca's.
Er worden ook geen reservaties aangenomen tot er zekerheid is wanneer er terug gewandeld kan worden.

Er kan wel gereserveerd worden voor een meet & greet of coachingsessie.

Begeleide wandelingen met de alpaca's

Samen met de lieve alpaca's neem ik je mee voor een bijna twee uur durende wandeling in natuurgebied 'de Teut' in Zonhoven. Je geniet van de natuur en de dieren bepalen het tempo. We stoppen regelmatig om de alpaca's wat te laten grazen of spelen in de struiken. Ondertussen kan je naar hartelust foto's nemen. Je zal ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen vastleggen aan deze unieke dieren. Tijdens de wandeling krijg je nog interessante weetjes mee, ik vertel je alles wat je graag zou willen weten over alpaca's. Wees wel gewaarschuwd! De kans is groot dat je verliefd wordt op een alpaca!
Na de wandeling wordt er nog een drankje aangeboden in de alpacawei en mogen de dieren uit de hand gevoerd worden.

Door aanhoudende incidenten met loslopende honden zijn wij helaas genoodzaakt om kinderen onder de 12 jaar niet langer toe te laten tot de wandeling. Als alternatief bieden wij voor kinderen de Meet & greet aan.

PraKtische info
  • Duur van de wandeling ongeveer 2 uur (afstand 4 km) - totale activiteit ongeveer 2,5 uur
  • Kostprijs: €20 per persoon, inclusief BTW (voor iedereen die meewandelt)
  • Minimum leeftijd 12 jaar en één (betalende) volwassen begeleider per kind van -16 jaar
  • Geen honden toegelaten, daar zijn de alpaca's erg bang van
  • Enkel na reservatie vooraf via mail, de Facebook-pagina of telefonisch
  • Slechte weersomstandigheden: alpaca's wandelen niet graag in de regen of bij felle wind. Ook sneeuw en ijs zijn gevaarlijk. Bij slechte weersomstandigheden wordt de wandeling geannuleerd en zullen wij je een ander wandelmoment voorstellen
  • Aantal deelnemers: de wandeling gaat enkel door bij voldoende deelnemers: minimum 5 volwassenen en 6 personen in totaal. Maximum aantal deelnemers 8 à 10. Je kan zeker ook alleen reserveren of voor 2, 3... personen. Ik stel zelf groepen samen om tot het gewenste aantal deelnemers te komen. 
  • Alpaca's zijn vluchtdieren die snel schrikken. Ze kunnen in dat geval wegspringen en hard aan de leiband trekken. Dat is meteen de reden waarom de wandeling niet geschikt is voor kinderen jonger dan 12 jaar, voor ieders veiligheid. Deelname aan een wandeling blijft altijd op eigen risico.
  • Het wandeltraject is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
  • De wandelingen kunnen ook gereserveerd worden door groepen, minimum 6 personen, als teambuilding, netwerkevent, wandelcoaching, natuurcoaching...

Ethiek

De interpretatie van het gedrag van de alpaca's is de basis voor een ethische omgang met de dieren. Er wordt te allen tijde rekening gehouden met dierenwelzijn. De alpaca's zijn therapiedieren en kunnen enkel mensen helpen als ze zelf in balans zijn.