Jongeren van Clara Fey op bezoek met LEO Club

Met 10 kinderen kwamen ze op bezoek bij de alpaca’s, van Orthopedagogisch Centrum Clara Fey. Dat centrum biedt begeleiding en ondersteuning aan jongeren die zich in een moeilijke familiale situatie bevinden of geconfronteerd worden met andere probleemsituaties.

Begeleid door wel 10 vrijwilligers van de Leo Club Antwerpen Voorkempen. Zij staan reeds vele jaren paraat om samen met de kinderen een stap in de wereld te zetten en hen te laten genieten van het kind zijn, door een resem aan leuke activiteiten met hen te doen. En vandaag was dat een bezoek aan Sunville Alpacas.

Ze hadden zich opgesplitst in 2 groepen om het wat minder druk te maken voor de alpaca’s. Het was perfect georganiseerd, alleen het weer zat niet mee…of misschien toch juist wel…

Het bezoek was een verrassing voor de kinderen. De begeleiders van Leo hadden hun verteld dat het een ‘beestige’ uitstap ging zijn. Ze hadden er een lange rit van een uur opzitten om tot in Zonhoven te geraken. Maar als ze uit hun busje stapten en zagen wat ze hier kwamen doen, waren ze allemaal even enthousiast. Alpaca’s!!!

Als de eerste groep er een kwartier was begon het onweer, en dat is helaas niet meer gestopt. De alpaca’s gingen schuilen in hun stal en de groep werd nogmaals in 2 gesplitst: de ene helft bij de alpaca’s in de stal, de andere helft onder de tent achter de stal, om te kunnen schuilen voor de regen. Al snel stonden echter al de 7 kinderen in de stal bij de alpaca’s, één voor één kwamen ze binnengeslopen want het was natuurlijk niet leuk om de dieren niet te kunnen zien vanuit de tent.

Tot mijn eigen grote verbazing ging dit super goed! Ik heb met grote ogen en heel veel verwondering staan kijken naar hoe de alpaca’s Spikey en Aiden zich lieten aaien door al die kinderen, en toch rustig bleven liggen. Nero en José werden op mijn vraag niet aangeraakt omdat zij dat niet zo leuk vinden en dat moeten we respecteren. Zij bleven daardoor ook rustig in de stal liggen, bij de kinderen.

Dat is ook het voordeel van regen: als de alpaca’s in de stal liggen, laten ze zich veel beter aaien dan als ze rondlopen in de wei. Of hoe iets (schijnbaar) negatief, toch positief kan uitdraaien!

En wat was ik ook onder de indruk van deze kinderen! Allemaal met een lichte mentale beperking maar zo lief voor de dieren, rustig en braaf. Deze kinderen komen uit verontrustende opvoedingssituaties, probleemgezinnen, staan onder toezicht van de jeugdrechter. Wat verwacht je dan? Wat was ik bevooroordeeld! Superkinderen waren dit! Ik zag ze genieten en ik zag dat het goed was.

En als ze terug vertrokken, kregen ze nog allemaal een leuke alpacatekening mee om in te kleuren, als aandenken.

Hartverwarmend om dit voor hen te kunnen doen en om te zien hoe de jongeren van Leo zich hiervoor belangeloos inzetten.

En achteraf krijg je dan dit berichtje van de begeleiders van Leo:

“De kindjes en wij hebben er super hard van genoten! Nogmaals super super hard bedankt! Was top georganiseerd en super leuk"

Missie volbracht! Een geslaagde namiddag!