@kimberleycuppensphotography

Mijn verhaal...

Ik ben Inge Hermans. Na een carrière van meer dan 20 jaar als bediende in verschillende bedrijven met op het einde een burn-out, was het tijd voor iets anders. Van mijn passie voor dieren mijn beroep maken, dat was mijn droom...


En dus ging ik op zoek...welke dieren, welk beroep? Na een korte zoektocht op het internet vond ik een opleiding tot therapiedierbegeleider. Dat zag ik wel zitten, samen met een dier mensen helpen.
Maar met welk dier dan? En toen kwam ik er achter dat er, vooral in het buitenland, therapie gegeven wordt met alpaca's omdat deze dieren daar blijkbaar zeer geschikt voor zijn. Dat was ook nieuw voor mij, alpaca's!? Ik was razend benieuwd. Snel plande ik een bezoek aan een echte alpacaboerderij. Mijn eerste ontmoeting met de alpaca's... en ik was onmiddellijk verkocht! Wat een lieve, grappige, gevoelige en zachtaardige dieren...

De eerste alpaca's arriveerden in oktober 2018, dat was de start van Sunville Alpacas. In januari 2019 begon ik met begeleide alpacawandelingen en in juli behaalde ik mijn diploma van therapiedierbegeleider. Daarop ben ik gestart met het aanbieden van dierondersteunde interventies: coachingsessies op maat met de hulp en ondersteuning van mijn alpaca's.


De alpaca's hebben mij geholpen om mijn burn-out te overwinnen.

Ze hebben mij duidelijk gemaakt wat mindfulness is, leven in het hier en nu en niet piekeren over het verleden of wat nog moet komen in de toekomst...

Dankzij de alpaca's heb ik geleerd grenzen te stellen en te doseren, zodat ik niet zoals vroeger, telkens over mijn grenzen ga en mijzelf nodeloos uitput.

Door mijn alpaca's heb ik mijzelf terug leren kennen, mijn ware aard terug ontdekt en ben ik niet langer iemand die zich spiegelt aan anderen en zich anders gedraagt om anderen te 'pleasen'.

En daarvoor ben ik hen ontzettend dankbaar  


Ieder met hun eigen karakter veroveren mijn alpaca's harten en maken ze mensen blij en gelukkig.

Diploma en beroepskennis

Diploma therapiedierbegeleider

Modules: 
  • Coaching: Oplossingsgerichte coaching: focus op het heden en de toekomst. Doelen stellen en acties ondernemen. 
  • Dierondersteunde Interventies: werken met therapiedieren +Stage met kind (13jr) met autisme
  • Autisme
  • Dierenspiegel: door te kijken naar wat dieren ons vertellen, leren we veel van onszelf, het dier en de relatie tussen ons en het dier. Zo verkrijg je een holistisch beeld.
  • Communicatietraining: Ken jezelf. NLP: de eigen persoonlijkheid ontplooien. Communicatie met anderen. Omgaan met kritiek. Nee leren en kunnen zeggen. Assertiviteit. Lichaamstaal. Coaching. Conflictbemiddeling en motivatie.
  • Geweldloze communicatie van hart tot hart: "Uiteindelijk blijft er één vrijheid over als alle andere vrijheden ons zijn ontnomen. We behouden altijd de vrijheid om onze houding te kiezen." ~ Viktor Frankl 
  • Lesgeven voor een groep 
  • Dierondersteunde Educatie: lesgeven voor een groep over je dier. Mensen leren hoe ze je dier moeten benaderen. 
  • Trainingstechnieken bij dieren 
  • Dierethiek, dierenwelzijn en wetgeving

Er bestaat in België of Nederland helaas geen opleiding voor het coachen of het geven van dierondersteunde interventies specifiek met alpaca's. Daarom is mijn kennis hieromtrent vooral gebaseerd op dit boek: 

Meer Boekenwijsheid...