Spikey

De oudste alpaca van de kudde van Sunville Alpacas
Geboren: 19-06-2017

Aiden is mijn beste vriend. Hij is 9 dagen na mij geboren en sindsdien zijn wij altijd samen geweest. Wij beiden zijn de tamste alpaca’s van de kudde en laten ons graag aaien en knuffelen.
Mijn functie in de kudde is die van beschermer en bewaker:
Ik kom als eerste iedereen begroeten die in mijn wei komt en tijdens wandelingen loop ik altijd voorop. Ik heb alles in de gaten en ben erg op mijn hoede. De rest van de kudde vertrouwt op mij en volgt mij overal.
Verder ben ik het stoere en koppige type. Als ik ergens geen zin in heb, laat ik dat, soms met veel drama, merken. 
Ik ben niet zo gesteld op drukte en hou van rust in mijn omgeving. Als ik je graag heb, geef ik veel 'kusjes'.
Ik reageer heel sterk op emoties van andere mensen en ben daardoor een goede ‘spiegel’ tijdens de coachingsessies.

Aiden

Geboren: 28-06-2017   
Helaas overleden op 30/10/21 maar nog niet vergeten en voor altijd in ons hart!

Spikey is mijn beste vriend! Ik vertrouw op hem en loop altijd vlak bij hem als wij gaan wandelen.
Ik ben de tamste alpaca van de kudde en daardoor ook het beste therapiedier. Ik doe kunstjes op commando en je kan met mij zonder problemen het hindernisparcours afleggen, ik doe alles voor eten!
Dat is dan ook mijn grootste hobby: eten! En dat zie je ook aan mij, ik ben een beetje…euh…volslank.
Ik ben rustig en betrouwbaar, geduldig en heb een hoge stresstolerantie. Daardoor ben ik zeer geschikt om met kleine kinderen om te gaan.
Oh ja, en ik geef heel graag kusjes!

RIP Aiden

José

Geboren: 19-09-2017
De kleinste alpaca van de kudde maar niet de jongste! Ik heb maar korte pootjes en daardoor stap ik niet zo snel. Ik loop meestal achteraan als we gaan wandelen, op mijn eigen tempo.
Ik panikeer snel omdat ik een beetje getraumatiseerd ben. Toen ik klein was ben ik aangevallen door een stoute hond, dat ben ik nog altijd niet vergeten. Ik ga graag wandelen, ik speel graag in de struiken en rol mij graag in de heide, alleen als we honden tegenkomen heb ik het wat moeilijk.
Je kan mij makkelijk aaien over mijn rug als ik aan het grazen ben. Eten doe ik heel graag en mijn hooi eet ik het liefst liggend aan de hooibak.
Mijn baasje kan altijd precies op mijn gezicht aflezen hoe ik mij voel, zo goed kan ik gezichten trekken. En slim ben ik ook!
Door met mij te leren werken creëer je meer zelfzekerheid. Het vergt veel inlevingsvermogen en geduld om mijn vertrouwen te winnen maar als je mij accepteert zoals ik ben, kan ik heel lief zijn en werk ik graag mee.

Nero

Geboren: 06-06-2018
De jongste alpaca van de kudde en nog erg zenuwachtig.
Ik spring nog rond als een jong veulen en ben wat onstuimig. Ik schrik nog snel omdat ik al die drukte rond mij nog niet zo gewoon ben.
Als wij gaan wandelen wil ik altijd vlakbij Spikey en Aiden zijn, dan voel ik mij het veiligst. Als het dan toch een beetje spannend wordt, verschuil ik mij graag achter je rug of achter Spikey en dat is best schattig. 
Ik vind het geweldig leuk om in de struiken te spelen, daar kan ik mij echt in uitleven, zalig!
Door met mij te werken leer je wat mindfulness is want ik kom tot rust en doe braaf het hindernisparcours als je heel erg rustig en mindful met mij omgaat.
Oh ja, ik ben bang van water, brrrr, dat dient alleen om te drinken!

Ethiek

De interpretatie van het gedrag van de alpaca's is de basis voor een ethische omgang met de dieren. Er wordt te allen tijde rekening gehouden met dierenwelzijn. De alpaca's zijn therapiedieren en kunnen enkel mensen helpen als ze zelf in balans zijn.