Spikey

De oudste alpaca van de kudde van Sunville Alpacas
Geboren: 19-06-2017

Ik ben de tamste alpaca van de kudde en laat mij graag aaien en knuffelen.
Mijn functie in de kudde is die van beschermer en bewaker:
Ik kom als eerste iedereen begroeten die in mijn wei komt en tijdens wandelingen loop ik altijd voorop. Ik heb alles in de gaten en ben erg op mijn hoede. De rest van de kudde vertrouwt op mij en volgt mij overal.
Verder ben ik het stoere en koppige type. Als ik ergens geen zin in heb, laat ik dat, soms met veel drama, merken. 
Ik ben niet zo gesteld op drukte en hou van rust in mijn omgeving. Als ik je graag heb, geef ik veel 'kusjes'.
Ik reageer heel sterk op emoties van andere mensen en ben daardoor een goede ‘spiegel’ tijdens de coachingsessies.

José

Geboren: 19-09-2017
Klein maar dapper!
Ik heb maar korte pootjes en daardoor stap ik niet zo snel. Ik ben
 een beetje getraumatiseerd want toen ik klein was ben ik aangevallen door een stoute hond, dat ben ik nog altijd niet vergeten.
Ik word niet zo graag aangeraakt maar je kan mij makkelijk aaien over mijn rug als ik aan het grazen ben of kom eten uit je hand. Dan krijg je ook kusjes van mij! Eten doe ik dan ook heel graag en mijn hooi eet ik het liefst liggend aan de hooibak.
Mijn baasje kan altijd precies op mijn gezicht aflezen hoe ik mij voel, zo goed kan ik gezichten trekken. En slim ben ik ook!
Door met mij te leren werken creëer je meer zelfzekerheid. Het vergt veel inlevingsvermogen en geduld om mijn vertrouwen te winnen maar als je mij accepteert zoals ik ben, kan ik heel lief zijn en werk ik graag mee.

Nero

Geboren: 06-06-2018

De meest energieke alpaca van de kudde en soms erg zenuwachtig.
Ik ben wat onstuimig en ik schrik snel, ook als je mij aanraakt. Mijn baasje denkt dat ik een beetje ADHD heb maar dat is niet erg, want daardoor kan je ook veel van mij leren.
Door met mij te werken leer je wat mindfulness is want ik kom tot rust en doe braaf het hindernisparcours als je heel erg rustig en mindful met mij omgaat.
Eten doe ik ook heel graag en ik kom heel enthousiast uit je hand eten, daar ben ik echt niet bang van. Dan krijg je ook kusjes van mij!
Poes, onze stalkat, is mijn vriendinnetje. Wij kunnen heerlijk samen spelen of chillen.

Oh ja, en ik ben bang van water, brrrr, dat dient alleen om te drinken!

Yosha

Geboren in 2020. Aangezien Yosha uit een asiel komt, weten we zijn exacte geboortedatum helaas niet.
Yosha is bij de kudde gekomen op 18 december 2021 ter vervanging van Aiden (zie beneden) en is alles wat ik wou en waar ik op gehoopt had:
Een asieldier
Zijn eerste eigenaar heeft hem afgestaan aan Stichting Alpaca Rescue Nederland. Daar is hij een jaar geweest, tot ik hem vond en onmiddellijk verliefd op hem werd. Hij heeft als veulentje niet voldoende voedingsstoffen gekregen, die levensnoodzakelijk zijn voor alpaca's. Met name vitamine B1-gebrek heeft ervoor gezorgd dat hij zijn kopje wat scheef houdt en er soms wat mee wiegt als hij moe is. Dat is best schattig maar dus echt wel een beperking. Maar dat geeft niet, verder is hij gezond met een zalig karakter en dat is het belangrijkste.
Een heerlijk karakter voor een therapiedier
Lief en aanhankelijk naar mensen toe, nieuwsgierig, dapper en initiatiefnemend. Goed getraind door de mensen van de rescue!
We zagen bij zijn aankomst meteen dat dit goed is voor de kudde. Er wordt geen ruzie meer gemaakt, enkel nog nieuwsgierig gekeken naar de nieuwkomer, SAMEN!
En SAMEN met de andere alpaca's gaat hij een mooie toekomst tegemoet!

Jax

Geboren: 04-05-2022  Bij ons sinds 09-03-2023
Jax is nog heel jong. Hij moet nog wennen aan mensen en heeft nog veel training nodig . Van karakter is hij assertief, slim en dapper. Een goede basis om uit te groeien tot therapiedier! 
Zijn gevlekte snoetje, fluffy oortjes en lange donkere wimpers maken je instant verliefd op hem. Elke dag leert hij bij en went hij aan zijn nieuwe omgeving. 
Wij zijn heel blij dat we Jax erbij hebben, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zo is dat bij alpaca's!


Leuk detail: Jax is een halfbroertje van Spikey. Ze hebben dezelfde vader.

Aiden

Geboren: 28-06-2017   
Helaas veel te vroeg overleden op 30-10-2021 maar nog niet vergeten en voor altijd in ons hart!

Spikey was mijn beste vriend! Wij zijn sinds onze geboorte altijd samen geweest, tot de dood ons scheidde...
Ik was de tamste alpaca van de kudde en daardoor ook het beste therapiedier. Ik deed kunstjes op commando en je kon met mij zonder problemen het hindernisparcours afleggen, ik deed alles voor eten!
Ik was rustig en betrouwbaar, geduldig en had een hoge stresstolerantie. Daardoor was ik zeer geschikt om met kleine kinderen om te gaan. Oh ja, en ik gaf ontzettend graag kusjes!

Aiden heeft enorm veel mensen blij gemaakt, een fijne tijd bezorgd en geholpen. Hij had nog zoveel meer zijn magie kunnen laten werken maar het heeft helaas niet mogen zijn.
RIP Aiden
Je verdient het om nooit vergeten te worden!

Isar

Geboren: 19-09-2017 en helaas veel te vroeg overleden op
25-08-2018

Isar en José, 2 halfbroertjes, op dezelfde dag geboren, met dezelfde vader, waren mijn eerste twee alpaca’s. Ze waren 10 maanden oud als ze bij mij kwamen in juli 2018. Vijf intense weken heb ik met hen doorgebracht voor het noodlot toesloeg. In die vijf weken was ik meer bij hen in de alpacawei dan thuis. Ze waren geen mensen gewoon en ik wilde hen graag trainen tot therapiedier dus dat vergde veel werk en geduld. Uren zat ik bij hen in de wei om ze te laten wennen aan mij.
Het was zomer, heel mooi weer, mijn alpaca’s en ik, we gingen samen een mooie toekomst tegemoet. Het draaide echter anders uit...
Het noodlot sloeg niet toe in de vorm van een ziekte. Het was ook geen onzichtbare lichamelijke afwijking waardoor hij plots stierf.
Het was een hond…. Een agressieve hond, ontsnapt uit een aangrenzende tuin.
De alpaca’s waren nog klein, 11 maanden oud ondertussen, ze konden zich niet verdedigen, hadden geen schijn van kans. Isar, nog kleiner dan José, was altijd al de dapperste van de twee en heeft zich waarschijnlijk opgeofferd voor José.
Isar was er te erg aan toe, hij kon niet meer gered worden. José overleefde het wel en geraakte slechts licht gewond.
We zullen Isar nooit vergeten. José herinnert mij alle dagen aan wat Isar voor hem gedaan heeft.

Het logo van Sunville Alpacas, de ‘kussende’ alpaca’s, is ook gebaseerd op een foto van José en Isar. Voor altijd samen vereeuwigd in ons logo!

Op een dag zal ik hem terugzien en tot die dag zit hij in mijn hart en denk ik alle dagen aan hem
RIP ISAR 

Ethiek

De interpretatie van het gedrag van de alpaca's is de basis voor een ethische omgang met de dieren. Er wordt te allen tijde rekening gehouden met dierenwelzijn. De alpaca's zijn therapiedieren en kunnen enkel mensen helpen als ze zelf in balans zijn.