Sunville Alpacas als Groenezorginitiatief

Sunville Alpacas is ook een door het VAPH erkend groenezorginitiatief

Wat betekent dit?
Elk kind dat beschikt over een persoonlijke assistentiebudget (PAB) van het VAPH kan dit voortaan ook bij ons besteden voor dagondersteuning bij de alpaca's.
Vorig jaar zijn we begonnen met dagbesteding aan te bieden aan kinderen uit het buitengewoon onderwijs die niet voltijds naar school kunnen gaan of die nood hebben aan een leuke hobby met individuele begeleiding op maat. Het is heel fijn om daarbij nu ook de financiële ondersteuning van het VAPH te kunnen aanbieden.
Het meisje op de foto is een heel mooi voorbeeld. Ze heeft autisme en het is lastig voor haar bij de reguliere vrije tijdsbesteding voor kinderen van haar leeftijd. Bij de alpaca's komt ze tot rust, doen we alles op haar tempo en aangepast aan haar persoonlijke talenten en kwaliteiten. Ze helpt met de verzorging van de dieren, mest opruimen in de weide, voerbakken uitwassen en uiteraard wordt er ook veel met de alpaca's 'gespeeld'. En als ze daar zin in heeft, maken we ook nog tijd voor wat creativiteit: kleuren, tekenen, knutselen....altijd met de alpaca en de natuur als thema.
Heb je ook interesse voor jouw kind? Voor meer info mag je altijd contact opnemen.